Kinderkunst-atelier

Doe je mee met het Kinderkunst-atelier? 

Een plek waar kinderen kunnen ontdekken, proberen en verwonderen. Een plek waar je samen met andere kinderen mooie dingen maakt, waar je begeleid wordt door 2 kindercoaches, en bovenal: een plek met plezier!

Kinderkunst-atelierKleur geeft vaak een magisch effect op dingen. Kinderen worden instinctief aangetrokken door felle tinten van een regenboog, een toverlantaarn of zelfs snoeppapiertjes. Kinderen ontdekken in het Kinderkunst-atelier hun voorliefde voor kleur, vorm en textuur. En natuurlijk gaan ze de uitdaging aan om daar ook iets mee te doen. Werken naar de waarneming, vanuit de fantasie, maar ook verschillende materialen en technieken komen aan bod.

Kinderen die in hun creativiteit worden gestimuleerd, vergroten al werkend meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. We praten met de kinderen over kunst waar we samen naar kijken of over dingen die we elke dag zien. Daardoor neemt het visuele bewustzijn van het kind toe en leren ze scherper waarnemen. Via het uitwisselen van ideeën, gaan we over tot de uitvoering ervan. Wanneer ze hun meesterwerk klaar hebben is dat wel een plekje aan de muur waard!

Kinderen voelen zich gewaardeerd wanneer ze hun eigen stempel op de omgeving mogen drukken. Als hun tekeningen, schilderijen en andere creaties een plaats in huis krijgen, dan geeft dat tegelijkertijd een herinnering aan een bepaald moment in de tijd. Zo’n moment is goud waard.

Een workshop in het Kinderkunst-atelier betekent:

  • plezier
  • aandacht voor ieder kind
  • professionele begeleiding van 2 kindercoaches
  • bijzondere gesprekken
  • samen mooie dingen maken!

Data: voor 2017 volgen nog
Tijd: 15.30-17.00 uur
Plaats: Praktijk Mirá! Kindercoaching, Fransestraat 29, Nijmegen
Voor wie: kinderen van groep 6, 7 of 8
Door wie:  Chris Schoenmakers, Mirá! Kindercoaching en Elly van Santen, Kindercoaching en Creatieve vorming.

Praktijk Mirá Kindercoaching

mira-test-300Praktijk Mirá! Kindercoaching,
Fransestraat 29, Nijmegen

mira-test-300

Pin It on Pinterest