Schatgravers

Het sprankelende spel Schatgravers is een van de meest favoriete spellen in mijn praktijk, zowel kinderen als ikzelf spelen het graag en worden er blij van! Het spel voelt licht en luchtig en er ontstaan tegelijkertijd de prachtigste open gesprekken die inzicht geven. Er is geen competitie-element, waardoor de sfeer vriendelijk is en blijft. Door het ontdekken van jouw eigen waardevolle eigenschappen, je schatten, krijgt jouw zelfvertrouwen een enorme boost. En via de karweitjes doe je samen speelse opdrachten. Deze afwisseling brengt diepgang en mooie ontdekkingen en ook veel positieve energie. Ik speel het spel altijd wel een keer bij individuele coaching, waarbij de reactie meestal is “doen we dit spel nog eens een keer?”

Op scholen heb ik Schatgravers met groepjes kinderen gespeeld, dat was iedere keer weer heel bijzonder. Kinderen geven elkaar complimenten, ontdekken nieuwe weetjes over elkaar, er is bewustwording en verbinding. Soms geven kinderen uit zichzelf schatkaarten aan elkaar, omdat ze vinden dat die eigenschap heel goed bij de ander past en vertellen daarbij ook waarom. Heel waardevol wat er dan tegen elkaar wordt gezegd, je ziet de kinderen groeien. Mooi om te zien.

In mijn praktijk speel ik het spel regelmatig met broers/zussen. Zij ontdekken dan ook meer de goede eigenschappen bij elkaar, deze worden soms niet meer gezien door ruzietjes of strijd.

Je kunt natuurlijk ook jezelf met een groepje aanmelden, dan bedenken we samen een datum om het spel te komen spelen. Leuk om te doen met vrienden en/of vriendinnen!

mira-test-300

Pin It on Pinterest