Schatgravers

Schatgravers is een van de meest favoriete spellen in mijn praktijk, zowel kinderen als ikzelf spelen het graag en worden er blij van! Het spel voelt licht en luchtig en er ontstaan tegelijkertijd de prachtigste open gesprekken die inzicht geven. Er is geen competitie-element, waardoor de sfeer vriendelijk is en blijft. Door het ontdekken van jouw eigen waardevolle eigenschappen, je schatten, krijgt jouw zelfvertrouwen een enorme boost. En via de karweitjes doe je samen speelse opdrachten. Deze afwisseling brengt diepgang en mooie ontdekkingen en ook veel positieve energie. Ik speel het spel altijd wel een keer bij individuele coaching, waarbij de reactie heel vaak is “doen we dit spel nog eens een keer?”

Op scholen heb ik Schatgravers met groepjes kinderen gespeeld, dat was iedere keer weer heel bijzonder. Kinderen geven elkaar complimenten, ontdekken nieuwe weetjes over elkaar, er is bewustwording en verbinding. Soms geven kinderen uit zichzelf schatkaarten aan elkaar, omdat ze vinden dat die eigenschap heel goed bij de ander past en vertellen daarbij ook waarom. Heel waardevol wat er dan tegen elkaar wordt gezegd, je ziet de kinderen groeien. Mooi om te zien.

Ik heb Schatgravers thuis ook gespeeld met volwassenen. Ook daarbij ontstaan mooie inzichten, eye openers, is er verbinding en leer je jezelf en elkaar op een andere manier beter kennen. Lijkt het je leuk om dit spel met een groepje andere volwassenen te spelen? Laat het weten! Bij vier aanmeldingen, plannen we een datum. Je kunt natuurlijk ook jezelf met een groepje aanmelden.

 

schatgraven

mira-test-300

Pin It on Pinterest