Ik leer leren

Leren, daar denken kinderen heel verschillend over. Van ‘leuk’, ‘gewoon’ tot ‘saai’, ‘vervelend’. Voor kinderen die merken dat leren niet vanzelf gaat, die moeite hebben met de lesstof zich eigen maken, of het lastig vinden om zich te concentreren, of goed te plannen, of die hard hun best doen en het toch niet goed lukt…voor die kinderen is de Ik leer leren-training heel geschikt.

Bij Ik leer leren gaan kinderen met een groepje leeftijdgenoten actief aan de slag met de aangereikte handvatten in de vorm van testjes, spelletjes, oefeningen en gesprekken. De training is gericht op de vaardigheden van het ‘leren leren’. Hoe doe je dat, leren? De kinderen krijgen inzicht in hun manier van leren en kunnen elkaar hierbij tips geven, zo leren ze ook van elkaar.

Tijdens het geven van de training merk ik steeds dat kinderen met plezier komen en enthousiast aan de slag gaan. Ze vrágen zelf om ‘huiswerk’, want “huiswerk van deze training is leuk”. Ze krijgen meer plezier in leren en halen hogere cijfers. De kinderen groeien, ze krijgen meer zelfvertrouwen, hun motivatie wordt merkbaar groter en de gestelde doelen worden bereikt.

Dan krijg je hele blije kinderen, mooi om te zien!

 

wist je dat

 

Voorbeelden van doelen die kinderen bij deze trainingen voor zichzelf stelden:

  • ik wil mijn toetsen beter organiseren
  • ik wil me beter concentreren
  • ik wil minder faalangst in mijn hoofd
  • ik wil iets durven vragen als ik het niet snap
  • ik wil goede cijfers, zodat ik op deze school kan blijven (middelbare scholier)

De Ik leer leren training bestaat uit 5 bijeenkomsten van anderhalf uur en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De training wordt in groepjes van 5 tot 6 kinderen gegeven.

Onderwerpen van de bijeenkomsten:
Les 1: Hoe leer ik en wat wil ik hier leren?
Les 2: Leren omgaan met faalangst + motivatie strategieën
Les 3: Leren plannen en organiseren + geheugen leren gebruiken
Les 4: Leren omgaan met concentratie
Les 5: Ontdekken leerstijlen, op een slimme manier je hersens gebruiken

Waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over HOE te leren, dus welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren.

Het is ook mogelijk dat ik op school een training geef, dit kan zowel tijdens als na schooltijd. Aan een groepje kinderen, of een deel van een groep. Ik kan voor uw school materialen digitaal bestellen, waardoor de kosten lager zullen zijn. U kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen  voor meer informatie.
Deze training kan ook individueel gegeven worden, hier kunt u bij mij naar informeren.

Extra informatie kunt u ook lezen op www.ikleerleren.nl, waar ik het certificaat voor Ik leer leren-trainer behaald heb.

 

mira-test-300
Logo Gecertificeerd "ik leer leren Trainer"

Pin It on Pinterest