Workshop/lezing

Een groot gedeelte van de kinderen in mijn praktijk komt bij mij terecht via contacten die ik onderhoud met interne begeleiders en leerkrachten. Veel scholen zijn zodoende bekend met mij en mijn werkwijze. Ik vind het belangrijk én prettig om contact te hebben en onderhouden met scholen. Vanuit school kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen om te overleggen of een kind met bepaalde problemen of gedrag door mij begeleid kan worden. Ook kan ik bij u op school langskomen om nader kennis te maken en meer te vertellen over wat ik doe in mijn praktijk. Natuurlijk is het mogelijk dat ik mijn flyers opstuur, zodat u deze mee kunt geven aan geïnteresseerde ouders.

Verder geef ik ook workshops en lezingen. Dit kan bijvoorbeeld op een team-/bouwvergadering, een ib-zorgvergadering, een studiedag of een ouderavond.

U kunt dan denken aan:

  • Kinderen en hooggevoeligheid. Ik vertel over de kenmerken van hooggevoeligheid en geef tips voor in de klas en/of thuis.
  • Kinderen en faalangst. Wat is faalangst en hoe herken je dit? Wat kan ik doen als leerkracht of als ouder om het kind hierbij te begeleiden?
  • Kinderen en beelddenken. Wat is een beelddenker? Hoe ondersteun je beelddenkende kinderen?
  • Een kindercoach werkt! Wanneer verwijs je een kind naar een kindercoach? Wat doet een kindercoach? Ik vertel concreet over wat ik doe in mijn praktijk en vertel over verschillende werkvormen, zoals Schatgravers, de Matrixmethode, cognitieve therapie, lichaamswerk, visualisaties. Veel van deze werkvormen zijn ook bruikbaar in de klas.
  • Ik leer leren, een training over hóe te leren. Wanneer een school of ouders meer willen weten over deze training, is het mogelijk dat ik daar een lezing over geef. Hierin vertel ik meer over wat de training inhoudt, voor wie dit geschikt is en wat kinderen/jongeren eraan hebben.

 

klaslokaal

mira-test-300

Pin It on Pinterest